top of page
Search

Etsintäkuulutus: Kadonnut motivaatioEtsintäkuulutus: Kadonnut motivaatio. Vaikka haku on päällä, niin motivaatio näyttää menneen maan alle eikä sitä kuulu eikä näy. Viime viikkoina olen monien kanssa keskustellessani törmännyt tähän yhteen ja samaan ongelmaan. Rajoitusten aikana motivaatio terveellisen ruokavalion noudattamiseen tai treenaamiseen on laskenut huomattavasti tai jopa kadonnut kokonaan.


Miten sitten saada kadonnut motivaatio takaisin?


1. Mieti, mikä juuri sinua motivoi


Jokainen meistä on erilainen ja näin myös hyvinvointiin panostamisessa motivaation lähteet ovat jokaisella yksilölliset. Yksi saattaa motivoitua kevyen liikunnan tuomasta mielialan nostatuksesta ja toinen taas siitä, kun kuntosalilla rautakilojen lukumäärä tangossa kasvaa kohisten. Kadonnutta motivaatiota etsiessä kannattaa todella pureutua siihen, mikä juuri itseä tässä hetkessä motivoi, sillä eri aikakausina motivaattorit voivat samallakin henkilöllä olla erilaiset.

2. Tarkista rutiinit


Onko ihminen tapojensa vanki? Osittain on ja osittain ei, ja tätä kannattaakin omien tavoitteiden saavuttamisessa hyödyntää. Uusien tapojen ja rutiinien haltuunotto on tunnetusti haastavaa ja vie aikaa. Vanhoista tavoista eroon pääseminen ja uusien opettelu ei tapahdu päivissä, mutta on tottakai mahdollista jokaiselle. Hyvä puoli taas on se, että ihminen on sopeutuva laji. Kun olet siis saanut uudet tavat osaksi arkeasi, tulevat ne rutiininomaisiksi. Tarkista siis, että päivittäiset rutiinisi tukevat tavoitteesi saavuttamista ja pyri noudattamaan niitä. Kun huomaat rutiinien tuottavan tulosta, motivoi se itsessään jatkamaan matkalla kohti omaa hyvinvointiasi.


3. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty


Vanha sananlasku tämäkin, mutta pitää edelleen paikkansa. Oli tavoitteenasi sitten päästä takaisin salirytmiin kiinni tai muuttaa ruokavaliotasi terveelliseksi, tee itsellesi suunnitelma siitä, mitä tavoittelet ja miten siihen pääset. Merkitse kalenteriin esimerkiksi milloin ehdit treenata ja milloin ehdit valmistaa seuraavan päivän eväät valmiiksi kiireiseen työpäivään. Jos et varaa näille toimille aikaa, jäävät ne helposti muiden tehtävien jalkoihin.


4. Tee asiat itsellesi helpoksi


Hyvä tapa saada lisämotivaatiota ja päästä kunnolla vauhtiin on tehdä asiat itselleen mahdollisimman helpoksi. Jos esimerkiksi tunnet, että yksin on vaikeaa motivoitua liikkumaan, voit sopia esimerkiksi treenien tekemisestä yhdessä kaverisi kanssa tai liittyä johonkin itseä kiinnostavaan liikuntaryhmään. Sopivaa ruokavaliota tai treeniohjelmaakaan ei tarvitse pohtia päiväkaupalla itse, vaan voit hankkia itsellesi ammattilaisen tekemän ruokavalion tai treeniohjelman, ja käyttää säästyvän ajan johonkin itsellesi mieluisaan tekemiseen.


-Kristiina, guiltyforhealth-

52 views1 comment

Recent Posts

See All

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page