top of page
Search

Jäikö jouluherkuttelu päälle? Vinkit, joilla palaat helposti terveelliseen arkeen
Jäikö jouluherkuttelu päälle ja nyt ruokavalio on ollut mitä sattuu jo pari viikkoa? Kuntosalienkaan sulkeminen ei ehkä tuo lisämotivaatiota ja terveellinen arki saattaa tuntua kaukaiselta ajatukselta? Terveelliseen arkeen paluu voi tänä vuonna tuntua erityisen haastavalta, mutta tästä ei kannata lannistua eikä ottaa sen suurempaa stressiä. Lue tästä helpot vinkit, joilla paluu arkeen helpottuu.


1. Ajattele positiivisesti


Jokainen päivä on uusi mahdollisuus palata vanhoihin hyviin rutiineihin tai aloittaa kokonaan uudet. Ei siis kannata lannistua tai ajatella negatiivisesti, vaikka herkuttelu olisikin ollut jouluaikana kaukana kohtuullisesta. Itselleen ei pidä olla liian ankara ja vuositasolla kokonaisuus ratkaisee. Positiivisella otteella on kiva aloittaa uusi vuosi ja mennä kohti uusia rutiineja.


2. Kirkasta motivaatiotasi


Karanteenissa tai lockdownissa elämänpiiri supistuu ja asiat, jotka itseät motivoivat voivat jäädä taka-alalle. Ehkä jouduit taas etätöihin, kuntosalillekaan ei pääse ja takki tuntuu ihan tyhjältä. Nyt kannattaa ajatella asioita pitkällä tähtäimellä ja pohtia taas, mitkä asiat itseä motivoivat. Paluu normaaliin arkeen koittaa kyllä ennen pitkää, joten kannattaa palautella omia motivaation lähteitä mieleen.


3. Vähennä herkkujen määrää pikkuhiljaa


Jos herkuttelukierre on jäänyt päälle, totaalikieltäymisen sijasta voi kokeilla vähentää herkkuja vähän kerrallaan. Kokeile ensin vähentää herkuttelu kolmeen kertaan viikossa, sitten kahteen kertaan ja seuraavaksi yhteen herkuttelutuokioon viikossa. Näin muutos ei tunnu niin haastavalta.4. Kokeile terveellisiä herkkureseptejä


Terveellisesti syömisen ei tarvitse olla tylsää! Perinteisten herkkujen sijasta voit kokeilla tehdä terveellisempiä versioita suosikkiherkuistasi. Herkkusmoothiet ovat myös toimivia vaihtoehtoja, joilla saat makeannälän taltutettua ja samalla keholle hyviä ravintoaineita. Persimonien ollessa sesongissa, voit kokeilla esimerkiksi persimonsmoothieta.


5. Noudata sinulle sopivaa ruokavaliota


Helppo tapa terveellisiin rutiineihin palaamisessa on aloittaa sinulle sopivan ruokavalion seuraaminen. Kun sinulla on noudatettavana tarkka ja sopiva ruokavalio, on helpompi pitäytyä terveellisissä rutiineissa, eikä sinun tarvitse nähdä itse vaivaa ruokavalion koostamisessa. Henkilökohtaisen ruokavaliosuunnitelman pääset tilaamaan itsellesi täältä.- Kristiina, guiltyforhealth -


42 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page