Haluatko nautiskella välillä hieman kevyempää sesonkiruokaa? Tämä kevyt ja herkullinen persimonhalloumisalaatti on hyödyntää kivasti satokausihedelmää persimonia.
Alkuvuodesta on välillä kiva syödä kevyemminkin ja tämä kepeä ja nopea salaatti valmistuu käden käänteessä. Tätäkin reseptiä voidaan soveltaa henkilökohtaiseen ruokavaliosuunnitelmaan.
Resepti yhteen annokseen:
-Halloumia 100 g
-Tammenlehväsalaattia tai salaattisekoitusta
-Pinaattia
-Persimon 1/2 iso kpl tai maun mukaan
-Pinjansiemeniä 1 rkl
Kastike:
-Oliiviöljyä 1 tl
-Tummaa balsamicoa 1 tl
-Omenasiiderietikkaa 1 tl
-Vettä 1 tl
-Suolaa ripaus
-Mustapippuria reilu ripaus
Paahda pinjansiemeniä hetki pannulla ilman öljyä ja laita ne kulhoon, kun ne ovat valmiita. Lisää pannulle oliiviöljyä ja kypsennä siinä siivuttua halloumijuustoa. Laita kulhoon tai suoraan lautaselle pesty salaattisekoitus ja kourallinen pinaatinlehtiä. Leikkaa persimon siivuiksi ja asettele salaattipedin päälle. Lisää myös valmiit halloumit ja pinjansiemenet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa ja viimeistele ripottelemalla kastike annoksen päälle. Valmista!
-Kristiina, guiltyforhealth-
Comments