top of page
Search

Supernopea aamupalaidea + resepti x 3

Updated: Nov 27, 2021

Paluu toimistolle on koittanut ja aamurutiinit eivät ota luonnistuakseen; aamupalakin jäi taas välistä. Kuulostaako tutulta? Nappaa tästä talteen supernopeat suosikkiaamupalaideat, joita voit halutessasi muokata juuri sinun makuusi sopiviksi! Näitä voit nautiskella myös henkilökohtaiseen ruokavaliosuunnitelmaan sovellettuna, jonka saat itsellesi klikkaamalla tästä.


1. Smoothie

Smoothie on kiireisen arjen pelastaja numero yksi. Valitsemasi ainekset on nopea ladata blenderiin ja surauttaa ihanaksi aamujuomaksi. Kaada smoothie sheikkeriin ja nappaa mukaan matkalle töihin, kouluun tai treeneihin.


Herkkusmoothie:


- Banaani 1 kpl

- Mustikoita 100 g

- Pinaattia reilu kourallinen

- Suklaaproteiinijauhe ½ dl

- Mantelimaitoa (sokeroimaton), 2 dl

- Valinnainen: Maca-jauhe 1 tl


Lataa kaikki ainekset blenderiin, sekoita ja nauti!




2. Kauraleipä proteiinilisällä


Tämänkin pika-aamiaisen voit tehdä halutessasi valmiiksi edellisenä päivänä. Paras valinta leiväksi on ruis- tai kauraleipä. Kauraleivän kaveriksi sopii pesto ja ruisleivän päälle voi sipaista esimerkiksi hummusta, kumpaakin saa myös valmistuotteina kaupasta. Lisää haluamasi kasvikset kahden leipäviipaleen väliin sekä haluamasi proteiinilisä, esimerkiksi keitettyjä kananmunia, tomaattinyhtökauraa tai kylmäsavulohta. Viimeistele ripottelemalla leipäviipaleiden väliin kurpitsansiemeniä ja mustapippuria.


Pestokauraherkku:


- Kauraleipää 2 siivua

- Pestoa 1 rkl

- Tomaattia ja rucolaa

- Kananmuna, keitetty 2 kpl

- Kurpitsansiemeneniä 1 tl

- Mustapippuria





3. Tuorepuuro


Tuorepuuro sopii pika-aikatauluaamuihin, jolloin ei kerta kaikkiaan ole aikaa valmistaa mitään. Tuorepuuron juju piilee siinä, että se tehdään edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin, jolloin säästät tärkeitä aamun minuutteja muuhun valmistautumiseen.


Omenainen tuorepuuro:


Laita kannelliseen lasipurkkiin kaurajuoma ja jugurtti / alpro. Lisää kaurahiutaleet ja mausteet. Sekoita ja laita kannen kanssa yöksi jääkaappiin. Lisää aamulla omenaviipaleet puuron päälle. Valmista!


- Kauramaitoa (esim. Valio Oddlygood kaurajuoma ) 1 dl

- Kaurahiutaleita 1 dl

- Kreikkalaista jugurttia tai Alpro Vanilla Greek Style 1 dl

- Kanelia

- Kardemummaa

- Omenaa, pieninä paloina esim. 1 keskikokoinen kpl





Mukavia ja sujuvia aamuja!

Kristiina Laxell – Guiltyforhealth

161 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page